Opvoeding

opvoeding
opvoedingsondersteuning

Ouderbegeleiding en opvoedingsondersteuning

Mediation & Relatietherapie biedt opvoedingsondersteuning / ouderbegeleiding aan ouders die vragen of twijfels hebben over de omgang met hun kind (kinderen). In deze drukke tijd geven ouders aan dat het opvoeden van kinderen vrij lastig kan zijn. Welke keuzes moeten worden gemaakt? Hoe komen we op een lijn daarin? Ouders zijn vaak zelf niet goed afgestemd op elkaar wat veel onrust teweeg kan brengen in het hele gezin. De leeftijd van kinderen kan variëren tot puber aan toe.

Ouders hebben vaak ondersteuning nodig bij het samen op een lijn komen. Wanneer dit niet zo is weten kinderen dit instinctief en worden de ouders veelal uitgespeeld. Dit heeft zijn weerslag op de relatie tussen de ouders. Deze krijgen vaak onenigheid wat de relatie niet ten goede komt! Vaak kunnen ouders de situatie in huis beter aan met professionele tips en tools zodat men elkaar niet meer de schuld hoeft te geven. ‘Ja maar jij bent niet duidelijk!’ of ‘Ja maar jij bent veel te streng!’ In plaats van: ‘Hoe kunnen we beter samenwerken?

Wanneer er meer vragen zijn of ouders problemen ervaren rondom hun kind (eren) gaan wij samen met de ouders op zoek naar de moeilijke momenten en zoeken een oplossing. We kijken naar de mogelijkheden en krachten van ouders en kind, onze benadering is altijd oplossingsgericht. Hoe geven we onze kinderen de goede aandacht? Betere grenzen en structuur? Werken de ouders beter samen dan komt er veel meer rust in huis wat voor iedereen fijn en wenselijk is!!

Spreekt bovenstaande je aan neem dan contact op !

Kennismaking

  • Ook ’s avonds en zaterdagochtend mogelijk.
  • Wil je meer informatie? Neem dan vrijblijvend contact met me op!
  • Tel: 06 – 30655497 /  Contact

Tot ziens bij mij aan tafel!