Gezinstherapie

gezinstherapie
Gezinstherapie

Welkom bij Gezinstherapie & Familietherapie

Het kenmerk van gezinstherapie is dat partners, familie of gezinsleden problemen met elkaar ondervinden. Vaak liggen deze in de sfeer van de onderlinge communicatie en dikwijls speelt ook een gebrek aan vertrouwen, wederzijds begrip en respect mee. In deze therapie staan problemen van een of meerdere betrokkenen centraal. Je kunt hierbij ook denken aan je puberkinderen die voor onrust binnen het gezin kunnen zorgen waardoor ouders vaak niet weten wat ze ermee aan moeten.

Mensen beïnvloeden elkaar

Ieder gezin en elke familie is een eigen systeem dat zich afspeelt binnen de gezins- of familieverbanden. In dit systeem beïnvloeden mensen elkaar. Gedachten, gedragingen, gevoelens en verwachtingen ontstaan in wisselwerking met anderen uit onze omgeving. Dit is een gecompliceerd proces waarbij problemen kunnen optreden.

Op een lijn komen

Vaak is het lastig binnen gezinnen om met elkaar op één lijn te komen. Daardoor kunnen er conflicten ontstaan. Soms heeft een kind  gedragsproblemen en vinden de ouders het lastig om samen te beslissen wat een goede aanpak zou kunnen zijn ( denk aan pubers). Ook kan het zijn dat je ruzie of moeilijkheden hebt met je vriendin, schoonzusje of iemand anders uit je familie of omgeving. We kunnen er dan met elkaar over praten en samen naar een oplossing zoeken.

Ik heb geen wachtlijst je kunt direct een afspraak maken.

  • Ook avonds en za-ochtend mogelijk ‘s avonds.
  • Wil je meer informatie? neem dan vrijblijvend contact met me op!
  • Tel:  06 30655497 / whatsapp

Tot ziens bij mij aan tafel!