relatietherapie online

relatietherapie online

Jullie kunnen bij mijn praktijk terecht als jullie tijdelijke ondersteuning of begeleiding nodig hebben in de relatie of jullie huwelijk. Naast sessies in onze praktijk bieden wij ook relatietherapie online sessies. 

Het kan gaan om  relatieproblemen, problemen veroorzaakt door corona, mediation, dat is bemiddeling bij conflicten. Relatietherapie in welke patronen zijn jullie terecht gekomen in de relatie? Hebben wij relatieproblemen? (relatieproblemen). Hoe gaat het met de communicatie? Waar liggen de irritaties? (Op dit moment kan er een extra onbalans plaats vinden tussen partners door de coronacrisis.  zie corona

Relatietherapie is nodig wanneer we zijn vastgelopen door patronen die in ons dagelijks leven binnen zijn geslopen en die hebben geleid tot (ernstige) relatieproblemen en/of huwelijkscrisis. We zijn ons hier niet van bewust maar het voelt alsof we minder respect, begrip en liefde voor elkaar kunnen opbrengen.We ervaren dit als iets wat we hebben verloren zonder te beseffen dat we dit terug kunnen krijgen door een open, eerlijke communicatie.

Relatietherapie  online via beeldbellen

Relatietherapie kan in veel gevallen goed via WhatsApp beeldbellen of Skypen. In meerdere sessies help ik jullie met de hierboven genoemde issues. De videoverbinding heeft als voordeel dat jullie wel een persoonlijke interactie met mij hebben, maar daar het huis niet voor hoeven te verlaten. Mijn ervaring leert dat het goed werkt en nu in tijden van Corona een uitkomst biedt!

Is (relatie) therapie online effectief?

De afgelopen jaren hebben Nederlandse onderzoekers, waaronder  de Universiteit Twente, tientallen wetenschappelijke studies gedaan naar de doeltreffendheid van online therapie. Wat blijkt? Een online therapie werkt net zo goed als een vergelijkbare face to face therapie. De tevredenheid van cliënten met deze vorm van hulp is ook hoog. Dit geldt voor individuele online therapie, online relatietherapie en online gezinstherapie.

 Mediation

Het gezamenlijk oplossen Mediation van een geschil door bemiddeling van een bemiddelaar ook wel mediator genoemd. Bijna altijd blijkt dat er voor ieder geschil wel een acceptabele oplossing is. De mediator neemt geen standpunt in maar helpt partijen om een oplossing te vinden voor het conflict.

Gezinstherapie & Familietherapie

Jullie kunnen ook bij mij terecht met jullie gezin, familieleden of vrienden wanneer jullie problemen in deze relatie(s) hebben en hier iets aan willen gaan doen!  Denk ook aan ouders en (puber) kinderen! (gezinstherapie)

Opvoedingsondersteuning

Opvoedingsondersteuning / ouderbegeleiding is nodig wanneer ouders vragen of twijfels hebben over de omgang met hun kind (kinderen). Het opvoeden van een kinderen is soms lastig, maar in deze drukke tijd geven ouders regelmatig aan dat opvoeden vrij lastig kan zijn. Ouders zijn vaak zelf ook niet goed afgestemd op elkaar wat veel onrust teweeg kan brengen in het hele gezin. De leeftijd van kinderen kan variëren tot puber aan toe. (opvoedingsondersteuning)

Vreemdgaan, affaire, ontrouw – Individuele therapie

Je kunt ook alleen contact opnemen. Soms wil je partner nog niet (direct) met je mee komen of zijn er zaken waaraan je zelf (eerst) wilt werken. Ook kan zijn dat je voor andere zaken (los van je relatie) ondersteuning nodig hebt. Zie ook: (vreemdgaan, ontrouw-affaire)  (individuele therapie)

 Relatietherapie online voordelen

 • Therapie in uw eigen, vertrouwde omgeving
 • Vanaf elke plek in de wereld te volgen, in het Nederlands
 • Geen reistijd of reiskosten
 • Gesprekken met meerdere deelnemers mogelijk, ook als de andere gesprekspartner(s) (zoals een partner of kinderen) op een andere locatie zit(ten) dan u
 • Geschikt voor alle hulpvormen: individuele therapie, relatietherapie, gezinstherapie en begeleiding bij scheiding.
 • Geen wachtlijst
 • Geen verwijsbrief nodig
 • Privacy gegarandeerd

 Zo werkt relatietherapie online

Na uw aanmelding via het contactformulier:

 1. Mail mij voor een dag en een tijdstip
 2. Wacht op de bevestiging hiervoor (binnen een dag krijgen jullie bericht)
 3. Op het afgesproken tijdstip start de behandeling. Die verloopt op dezelfde manier als dat u voor therapie naar de praktijk komt.

Relatietherapeut

wie ben ik?

Kosten van de relatietherapie online

 • zie kosten
 • Ook ’s avonds en zaterdagochtend mogelijk.
 • Wil je meer informatie? Neem dan vrijblijvend contact met me op!
 • Tel:  06 30655497